14118

Αμυγδαλωτά Νόστιμα & Νηστίσιμα

14118

30-35 τμχ.

 Υλικά
400 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
100 γρ. ζάχαρη άχνη & αρκετή ακόμη για το πασπάλισμα
60 γρ. νερό ή ανθόνερο
1 βανίλια
Ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα
 Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα κόβουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μούλτι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 45′-60′, για να σφίξει.
Βάζουμε αρκετή ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Κατόπιν πλάθουμε μπαλίτσες από το μείγμα μας και τα κυλάμε μέσα στην άχνη.
Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα σερβίρουμε.
 Μικρά μυστικά
Θα πρέπει το μείγμα μας να είναι ενιαίο, μαλακό και να πλάθεται, αν είναι πολύ αραιό προσθέτουμε άχνη ενώ αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Διατηρούνται σε αεροστεγές κουτί ή καλυμμένα με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

πηγη sokolatomania.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

loading...

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.