20732_l-614x350

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ & ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ.

20732_l-614x350

Ενα υπέροχο γλύκισμα ψυγείου με ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό που θα ενσθουσιάσουν τα μικρά και … μεγάλα παιδιά…

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 κ. γ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα του ταψιού
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [395 γρ.]
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 2-3 σταγόνες ζαχαροπλαστικής χρώματος ροζ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Βουτυρώστε με το 1 κ.γ. βούτυρο ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος.
  2. Κοσκινίζετε σε μπολ τη ζάχαρη άχνη, το λεμόνι, το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα ή με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτετε το τριμμένο ινδοκάρυδο, και ανακατεύετε καλά ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Χωρίζετε το μείγμα σε δύο ίσια μέρη, σε 2 διαφορετικά μπολ. Στο ένα προσθέτετε τις ροζ σταγόνες ζαχαροπλαστικής και ζυμώνετε καλά να ενσωματωθεί το χρώμα και χρωματιστεί ροζ το μείγμα.
  4. Στρώνετε το ροζ μείγμα στο ταψί και το ισιώνετε πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας. Απλώνετε και στρώνετε με τα χέρια σας από πάνω το υπόλοιπο μισό λευκό μείγμα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να πήξει καλά. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

loading...

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.