χαλβάς φαρσάλων

Αρχική

ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χαλβάς Φαρσάλων

Χαλβάς Φαρσάλων

loading…


Περιγραφή

Ο γνωστός χαλβάς που συναντάμε στα πανηγύρια.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη

 

1)Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.

2)Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.


3)Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.

4)Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

5)Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την καραμέλα ανοιχτόχρωμη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

sintagespareas.gr



loading…


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προηγούμενο άρθροΡοξάκια νηστίσιμα
Επόμενο άρθροΝτόνατς στο φούρνο