5 ληγμένες τροφές που μπορούμε να καταν

Αρχική

ΔΙΑΦΟΡΑ 5 ληγμένες τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε

5 ληγμένες τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι τροφές που παραμένουν ασφαλείς ακόμη και μετά την ημερομηνία λήξης.

Πατατάκια: Η Γκάντερς υποστηρίζει ότι τα πατατάκια από τορτίγια διατηρούνται ποιοτικά ακόμη και ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης, αν και μπορεί να μην είναι τόσο τραγανά και γευστικά. Η αποθήκευση σε κλειστό ντουλάπι αυξάνει το χρόνο ζωής του προϊόντος, καθώς διατηρεί μακριά την υγρασία.

Σοκολάτα: Η λευκή επικάλυψη μετά την ημερομηνία λήξης οφείλεται στην έκθεση του προϊόντος στον αέρα. Πρόκειται απλώς για τα κρυσταλλικά οξέα που έχουν λιώσει και έχουν ανέβει στην επιφάνεια.


Αυγά: Πολλοί ανησυχούν για την ποιότητα του αυγού και επιλέγουν να το πετάξουν πολύ νωρίς. Η Γκάντερς δηλώνει πως τα αυγά αντέχουν από 3 έως πέντε εβδομάδες, εάν διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου.

Γάλα: Η μυρωδιά και η κακή γεύση είναι τα σημάδια που θα μας δείξουν ότι το γάλα έχει χαλάσει. Για να το διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, δεν πρέπει να το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς τα μικρόβια του αέρα καταστρέφουν τη σύσταση του γάλακτος. Η καλύτερη θερμοκρασία συντήρησης για το γάλα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου.loading…


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προηγούμενο άρθροΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ
Επόμενο άρθροΑυτά είναι τα 12 συμπτώματα εγκυμοσύνης προτού χάσετε την περίοδό σας!