Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν

Πέρυσι ο 60χρονος Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει όλα του τα 32 δισεκατομμύρια $ σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα κατά τα επόμενα έτη. Τα κεφάλαια θα διανεμηθούν μέσω της οργάνωσης του Alwaleed Philanthropies , η οποία δώρισε 3,5 δισεκατομμύρια $ σε μια φιλανθρωπική οργάνωση αμέσως μετά την ανακοίνωση.

Ο πρίγκιπας σχολίασε στο Twitter ότι στη ζωή του του δόθηκαν πάρα πολλά και γι ‘αυτό είναι καθήκον του να μοιραστεί αυτό το δώρο και με άλλους.

Ο Alwaleed ενώνει άλλους δισεκατομμυριούχους που έχουν κάνει παρόμοιες υποσχέσεις κατά τα τελευταία χρόνια, όπως ο Warren Buffett, ο Bill Gates, ο Mark Zuckerberg και ο Michael Bloomberg.

Τα χρήματα του τα χρησιμοποιεί για να παρέχει ανακούφιση από καταστροφές, στην κατασκευή ορφανοτροφείων και σχολείων, την εξάλειψη ασθενειών, καθώς και την προώθηση των πρωτοβουλιών της υγειονομικής περίθαλψης, τη χειραφέτηση των γυναικών και των νέων, τη διαπολιτισμική κατανόηση και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου.

Ο Πρίγκιπας Alwaleed έχει μια μακρά ιστορία στο φιλανθρωπικό έργο, αφού δώρισε σημαντικά ποσά σε διάφορα αίτια σε όλη την υδρόγειο από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

«Πρόκειται για μια δέσμευση χωρίς όρια. Μια δέσμευση για όλη την ανθρωπότητα », λέει .

Η οικογένεια του πρίγκιπα, μεταξύ των οποίων τα δύο παιδιά του, κατανοούν πλήρως και υποστηρίζουν ένθερμα αυτή την μεγάλη απόφαση. Όπως κάνουμε και εμείς στην εδώ στην ομάδα μας. πηγη apisteuta.com