amithitos thisafros thammena 300 000 000 e se lires stin ellada exi ellines psachnoun ton thisavro tis zois tous

ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ: Θαμμένα 300.000.000 € σε λίρες στην Ελλάδα – Εξι Ελληνες ψάχνουν τον θησαυρό της ζωής τους..

Το μυστικό του Ρώσου αξιωματικού και ο μαραθώνιος (δέκα ετών) για την άδεια…

Πρώτη φορά στα χρονικά κυνηγοί θησαυρού ετοιμάζονται να «εισβάλουν» σε χώρο των ενόπλων δυνάμεων! Εξι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» -άνεργοι οι περισσότεροι- θα επιχειρήσουν να φέρουν στο φως χρυσές λίρες εκτιμώμενης αξίας 300.000.000 ευρώ, που πιστεύουν ότι είναι θαμμένες στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας!

Οι έξι φίλοι, ηλικίας 50-65 ετών, από τη Χρυσούπολη Καβάλας και τον Νέστο Ξάνθης είναι άνθρωποι του μόχθου, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Υπολογίζουν όμως ότι η ζωή τους θα αλλάξει χάρη στον κρυμμένο θησαυρό, για την αναζήτηση του οποίου έχουν ήδη λάβει τη σχετική άδεια! Πάντως, εάν έβγαιναν στο φως αυτές οι λίρες και έπεφταν στα χέρια της κυβέρνησης, θα έδιναν τη λύση για τα… ισοδύναμα που αναζητούνται για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση! Εξάλλου, η πληροφορία τους λέει ότι σε βάθος τριών μέτρων, στα έγκατα του στρατιωτικού αεροδρομίου, είναι θαμμένες 1.000.000 χρυσές λίρες! Οπως ισχυρίζονται, μόνο αυτοί γνωρίζουν πού βρίσκονται, καθώς τους αποκάλυψε το μυστικό ένας Ρώσος αξιωματικός, ο οποίος συμμετείχε στην κατασκευή του αεροδρομίου.

«Μόνο εμείς ξέρουμε πού είναι ο θησαυρός, αφού μας το είπε ο ίδιος άνθρωπος που τον έκρυψε εκεί. Πρόκειται για λίρες των Αγγλων, που δεν μπορούσαν να τις πάρουν μαζί τους και αποφάσισαν να τις θάψουν» είπε χαρακτηριστικά στην«Espresso» ένας από την παρέα, που είναι άνεργος οικοδόμος. Οι επίδοξοι χρυσοθήρες έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα και πήραν το πράσινο φως από τις αρμόδιες Αρχές για να ψάξουν τον θησαυρό στο αεροδρόμιο: «Πρόκειται για μια καθαρή δουλειά. Δεν υπάρχουν θαμμένα ούτε όπλα ούτε αρχαία, μόνο χρυσές λίρες. Σύντομα θα αποκαλυφθεί ο θησαυρός και τότε θα δείτε ότι υπάρχει!».

Οι φίλοι πέρασαν έναν μαραθώνιο 10 ετών ώσπου να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άδεια, καθώς ο χώρος είναι στρατιωτικός και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες πολλές. Τελικά η άδεια εκδόθηκε και για πρώτη φορά ιδιώτες θα πατήσουν πόδι σε στρατιωτική έκταση προκειμένου να αναζητήσουν θησαυρό.

Το αεροδρόμιο στον Αμυγδαλεώνα κατασκευάστηκε το 1947 ως στρατιωτικό αεροδρόμιο με χρήματα της αμερικανικής βοήθειας.


Ο χώρος που θα γίνουν οι έρευνες

Μετά το τέλος του Εμφυλίου χρησιμοποιήθηκε ως πολιτικό και εξυπηρετούσε την Καβάλα ως τη δεκαετία του 1970, όταν κατασκευάστηκε το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος που θα σκάψουν οι «κυνηγοί» του θησαυρού βρίσκεται σε ένα σημείο μεταξύ του δρόμου που υπάρχει στο αεροδρόμιο και της πίστας: «Τις επόμενες μέρες θα φέρουμε από τη Γερμανία ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα, που σκανάρει σε βάθος το υπέδαφος. Ξέρουμε πού περίπου να ψάξουμε, αλλά με το μηχάνημα θα πάμε ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκονται οι χρυσές λίρες».

Αγνωστο παραμένει πότε θα αρχίσουν οι ανασκαφές. Σε κάθε περίπτωση, εάν βρεθούν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, θα παραδοθούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία και για τις έρευνές τους οι ιδιώτες θα πρέπει να καταθέσουν προκαταβολικά 600 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τρεις ημέρες θα σκάβουν οι χρυσοθήρες

Θετική γνωμοδότηση έχουν δώσει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η Κτηματική Υπηρεσία. Εκπρόσωποι όλων των φορέων και της Αστυνομίας θα εποπτεύουν τους επίδοξους χρυσοθήρες, που έχουν άδεια να σκάψουν μόνο για τρεις ημέρες. Η απόφαση που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια αναφέρει ότι, αν τυχόν βρεθεί θησαυρός, θα καταμετρηθεί από την επιτροπή, θα συνταχθεί πρωτόκολλο και αμέσως θα κατατεθεί στο πλησιέστερο υποκατάστημα της Τραπέζης της Ελλάδος. Παράλληλα, θέτει τους όρους, σύμφωνα με τους οποίους θα γίνουν οι έρευνες. Οπως προβλέπεται στην άδεια, δεν θα χρησιμοποιηθούν εκρηκτικά και δεν θα γίνουν ανασκαφές στην πίστα προσγείωσης και απογείωσης. press-news.gr


Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
loading…