Την δική του εξήγηση έδωσε ο δημοσιογράφος μετά τον ντόρο και την αποπομπή του από την ΕΡΤ

Το θέμα με τον Δημοσθένη Καρμοίρη και την αποπομπή του από την ΕΡΤ δημιούργησε μεγάλο ντόρο στην Ελλάδα και ο ίδιος δεν είχε μιλήσει για το ζήτημα.  Ένα σχόλιό του θεωρήθηκε ρατσιστικό, αλλά ο ίδιος αρνείται ότι είναι έτσι τα πράγματα.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα «σχιστά μάτια» των Κορεατών, με αφορμή τον αντίπαλο του Παναγιώτη Γκιώνη και αυτό προκάλεσε την αντίδραση πολλών στα social media.

Στο θέμα αναφέρθηκε η βρετανική Sun την Τετάρτη και μία μέρα μετά ο Καρμοίρης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5, όπου είπε τα εξής.

«Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα «σχιστά μάτια» να παρεξηγηθούν.

Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών.

Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το «Κορεάτης από την τρίτη φυλή»; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν τον λάθος άνθρωπο για να το πουν».

Σχετικά Tags

Δημοσθένης Καρμοίρης ΕΡΤ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.