Ο Περιφερειάρχης Αττικής κλήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες για το διδακτορικό του

Πανικός επικράτησε στον αέρα του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (23/3) με αφορμή το διδακτορικό του Γιώργου Πατούλη που έχει τις τελευταίες ημέρες απασχολήσει έντονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Άσχετος είμαι εγώ, ενώ εσείς είστε σχετικός» είπε εκνευρισμένος ο Περιφερειάρχης μιλώντας στο δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο.

Ο Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της εκπομπής στην οποία ήταν καλεσμένος κλήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες που αναφέρουν πως το διδακτορικό του είναι προϊόν αντιγραφής.

Στην εκπομπή «Σήμερα» καλεσμένος ήταν και ο είναι διευθυντής του site της εφημερίδας Αυγής που έκανε τις αποκαλύψεις και έδωσε την δική του εκδοχή για το τι έχει γίνει, Νίκος Σβέρκος.

Ο περιφερειάρχης Αττικής ερωτήθηκε: α) αν έχει καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν αντέγραψε άλλα διδακτορικά, β) αν πέρασε από το ειδικό σύστημα Turnitin για την αποτροπή λογοκλοπής και γ) αν έχει βάλει παραπομπή στα εννιά διδακτορικά.

Τότε ο Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε πως στο διδακτορικό του υπάρχουν 330 αναφορές, με τον κ. Σβέρκο να του λέει ότι αυτές είναι copy/paste και να τον ρωτά έχει βάλει παραπομπή στα εννιά διδακτορικά που έχει χρησιμοποιήσει.

«Ξέρω κόσμο που έχει ματώσει παπούτσια για να κάνει διατριβή»

Ο Γιώργος Πατούλης ρώτησε τον δημοσιογράφο εάν έχει κάνει ποτέ διατριβή και εκείνος του απάντησε πως ξέρει κόσμο «που έχει ματώσει παπούτσια για να κάνει».

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι τόνοι ανέβηκαν με τον περιφερειάρχη να χαρακτηρίζει τον δημοσιογράφο άσχετο και εκείνος να απαντά: «Άσχετος είμαι εγώ, ενώ εσείς είστε σχετικός».

Η συνέχεια της κόντρας για το διδακτορικό του Γιώργου Πατούλη αναμένεται να δοθεί στα δικαστήρια, καθώς ο ίδιος ο περιφερειάρχης έχει παραγγείλει πως θα καταφύγει εκεί για να δικαιωθεί και έχει στείλει εξώδικο στην εφημερίδα Αυγή.

Σχετικά Tags

Νίκος Σβέρκος διδακτορικό Γιώργος Πατούλης

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.