Ένα πολύ εύκολο, νόστιμο, υγρό, σοκολατένιο κέικ που τρώγεται και σκέτο αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν βάση για τούρτα.
Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 1/3 κούπες νερό
- 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
- 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/4 κούπας κακάο
- 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Πώς το κάνουμε:
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα πρώτα 5 υλικά.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο σε ένα μεγάλο μπωλ.
- Προσθέτουμε στο μπωλ το υγρό μείγμα αφού έχει κρυώσει λιγο και χτυπάμε ελαφρά με το χέρι.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο/βουτυρωμένο ταψί (Νο 26), στρωμένο και με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στις αντιστάσεις για μία ώρα και 45 λεπτά στους 150 βαθμούς.
sintagespareas.gr
loading…