chortopitakia tiganiou apo tin kriti

Χορτοπιτάκια τηγανιού από την Κρήτη


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό άγρια χόρτα μαζί με σπανάκι
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το φύλλο:

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    Πώς το κάνουμε:

    1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα χορταρικά στο λάδι και στραγγίζουμε για 2-3 ώρες περίπου και αλατοπιπερώνουμε
    2. Ετοιμάζουμε τη ζύμη με τα παραπάνω υλικά και χωρίζουμε σε 3-4 μέρη
    3. Ανοίγουμε το φύλλο έτσι ώστε να γίνει λεπτό και κόβουμε κυκλικά κομμάτια διαμέτρου 10 εκατοστών
    4. Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι, διπλώνουμε και κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι
    5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για να ροδίσουν και από τις 2 μεριές και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί


Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
loading…