ektakto sok pethane i polina papastathopoulou kalo taxidi

Αρχική

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΟΚ: Πέθανε η Πολίνα Παπασταθοπούλου…ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ……

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΟΚ: Πέθανε η Πολίνα Παπασταθοπούλου…ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ……

ΣΟΚ: Πέθανε η Πολίνα Παπασταθοπούλου

Διαβάστε την ανακοίνωση των συναδέλφων της. Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου έφυγε πρόωρα από τη ζωή η αγαπημένη μας συνάδελφος και φίλη Πολίνα Παπασταθοπούλου.  Η ζωή της ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1988 εισήχθη στο Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων από το οποίο και αποφοίτησε το 1992. Από το 1992 έως το 1994 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA).

Αμέσως μετά ξεκίνησε το διδακτορικό της και το 1999 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα στο Μάρκετινγκ από το τότε Τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας & Μάρκετινγκ. Διορίστηκε το 2001 ως Λέκτορας στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας. Το 2007 εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή και το 2010 μονιμοποιήθηκε. Το 2014 ξεκίνησε η διαδικασία εξέλιξής της στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, που όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί.

Η Πολίνα διακρίθηκε για το ερευνητικό της έργο, το οποίο αφορούσε κυρίως σε θέματα ανάπτυξης νέων προϊόντων και υπηρεσιών, διάχυσης νέων τεχνολογιών και συμπεριφοράς καταναλωτή. Το έργο της ήταν πλούσιο και με μεγάλη απήχηση στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν βιβλία και κεφάλαια σε ελληνικές και ξένες εκδόσεις, πρακτικά συνεδρίων, ανακοινώσεις σε συνέδρια και σημαντικά άρθρα σε εξέχοντα επιστημονικά περιοδικά.


Οι εργασίες της έχουν λάβει πολυάριθμες ετεροαναφορές. Η τελευταία εργασία της, μια μετα-ανάλυση των παραγόντων επιτυχίας καινοτόμων υπηρεσιών, έγινε δεκτή μόλις τον Δεκέμβριο του 2015 και θα δημοσιευθεί στο Journal of Product Innovation Management. Παράλληλα, συνέβαλλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας μέσω του πλούσιου και πολυσχιδούς διοικητικού της έργου.

Συμμετείχε σε πολυάριθμες επιτροπές και διοικητικά όργανα του Τμήματος και του Πανεπιστημίου. Εκπροσώπησε το Τμήμα στη Σύγκλητο το 2006-2007. Οργάνωσε την κατεύθυνση του Διεθνούς Μάρκετινγκ του μεταπτυχιακού προγράμματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, την οποία και συντόνισε μέχρι το 2013. Εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μάρκετινγκ (EMAC) από το 2007 έως το 2013. Συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση του 35ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ στην Αθήνα, καθώς και σε άλλα συνέδρια και εκδηλώσεις.

Ήταν ενεργό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και συμμετείχε στη διοργάνωση των δράσεων της. Συνέβαλε ως κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και ως μέλος επιτροπών αξιολόγησης επιχειρηματικής αριστείας. Η Πολίνα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους φοιτητές μας λόγω της προσήνειας και της συνέπειας που τη διέκριναν. Τα μαθήματα της ήταν πάντα ενδιαφέροντα χάρη στις γνώσεις της, τη σχολαστική προετοιμασία και την αγάπη της για τη διδασκαλία. Φρόντιζε για τη συστηματική επαφή των φοιτητών μας με τις επιχειρήσεις προσκαλώντας στελέχη και οργανώνοντας επισκέψεις σε εταιρείες και οργανισμούς.

Πέρα όμως από το ακαδημαϊκό της έργο, διακρίθηκε κυρίως για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, την αφοσίωση της στο Πανεπιστήμιο και την υπέρμετρη προσήλωση της στο καθήκον. Διακρίθηκε για τον δυναμισμό, την επιμονή, το αίσθημα προσφοράς και την πρωτοβουλία της. Αντιμετώπισε τα προβλήματα της υγείας της με περίσσευμα αξιοπρέπειας και ηρωισμού. Δεν απουσίασε ποτέ. Παρέμεινε όρθια στο αμφιθέατρο, δίπλα στους φοιτητές μας, μέχρι το τέλος.

Την ευχαριστούμε ειλικρινά για όλα όσα προσέφερε.  Η απώλειά της αφήνει ένα τεράστιο κενό στο Τμήμα μας, στο Πανεπιστήμιο, στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Κυρίως όμως αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στις καρδιές όλων εμάς που, εκτός από συνάδελφοι, είχαμε την τύχη να είμαστε και φίλοι της.  Όλο το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος και οι φοιτητές μας αισθανόμαστε ανείπωτη θλίψη που έφυγε τόσο πρόωρα και εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.  Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Πολίνα. Δεν σε ξεχνάμε. Φλώρα Κοκκινάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πρόεδρος Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προηγούμενο άρθροTο κοινό δείχνει να «τιμωρεί» τελικά την ομάδα του Πρωινού για την κριτική στον αδικοχαμένο τραγουδιστή λίγες μόλις μέρες πριν φύγει από τη ζωή.
Επόμενο άρθροΗ μητέρα της Μυρσίνης Αρναούτη ΤΩΡΑ στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος !!!