Φιλιά Σοκολάτας – μαλακά, νόστιμα και πολύ σοκολατένια!
Τι χρειαζόμαστε:
- 56 γρ. βούτυρο
- 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. ζαχαρη
- 2 αυγά
- βανίλια
- αλάτι
- 1 1/2 φλ. (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Πώς το κάνουμε:

1)Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε κομματάκια.

2)Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αφρατέψει το μείγμα.

3)μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αφρατέψει το μείγμα.

4)Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας

5)Σε άλλο μπολ ανακαλεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και το μπέικιν.

6)Το ρίχνουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας ίσα ίσα ώστε να ανακατευτούν. Το μίγμα θα είναι μαλακό.

7)Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά (3-4 ώρες).

8)Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, σαν μικρά τρουφάκια, τις οποίες τυλίγουμε με την ζάχαρη άχνη. Θα πρέπει η άχνη να τις καλύψει εντελώς.

9)Τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο, αφήνωντας 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

10)Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

11)Τα ψήνουμε 8-10 λεπτά. Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ για να μην ξεραθούν.
Εδώ σχολιάζεις εσύ
Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
loading…
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για βανίλια έβαλα μερικές σταγόνες πικραμύγδαλο και έγιναν διαφορετικά. Η σοκολάτα θα πρέπει να είναι πολυ καλής ποιότητας γιατί είναι…φιλιά σοκολάτας!!!
Τα μπαλάκια που θα φτιάξετε θα πρέπει να είναι μικρά (2,5 εκ. διάμετρο) για να μην απλώσουν.
Ευχαριστούμε την Kimwlos για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.sintagespareas.gr