Αν έχετε ποτέ δαγκώσει ένα τραγανό καρότο ή ένα ζουμερό ακτινίδιο, έχετε πάρει μια γεύση από τα καροτενοειδή φρούτα και λαχανικά. Εμπεριέχουν αντιοξειδωτικές ενώσεις που δίνουν το χρώμα σε πολλά κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα και πράσινα τρόφιμα ενώ είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμα για την υγεία.

Αυτές οι φυσικές χρωστικές τροφίμων είναι από καιρό γνωστές για την ικανότητά τους να κρατούν μακριά τη φλεγμονή. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει ότι δύο καροτενοειδή – η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη – θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τη διατήρηση της υγείας των γυναικών σε βάθος χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.