idisi vomva pia elliniki eteria anigi neo ergostasio

Είδηση-βόμβα! Ποια ελληνική εταιρία ανοίγει νέο εργοστάσιο!

Νέα εποχή ξεκινά για την κρητική εταιρεία Αφοί Χιωτάκη ΑΒΕΕ, μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων μεταξύ των μετόχων της, προκειμένου η ολλανδική επενδυτική εταιρεία Impala Invest BV, μέσω συνδεδεμένης προς αυτήν επιχείρησης, να αποκτήσει στρατηγική συμμετοχή στην εταιρεία.

Με τις αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Αφοί Χιωτάκη ΑΒΕΕ, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων αποχωρεί εν μέρει με τη μεταβίβαση ποσοστού στον όμιλο Impala Invest BV, με την Τράπεζα να μεταβιβάζει το 45% από το 50%, συνολικά, των μετοχών της Αφοί Χιωτάκη ΑΒΕΕ, που έχει στην κατοχή της.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν κύκλοι της διοίκησης «Κρατήσαμε ζωντανή την επιχείρηση σε μία δύσκολη περίοδο, βοηθήσαμε στο να ενταχθεί και να βοηθήσει το έργο στον αναπτυξιακό νόμο και γίνονται οι εργασίες για μία καινούρια μονάδα 5,5 στρεμμάτων κοντά στο αεροδρόμιο» επισημαίνοντας παράλληλα πως «Βρέθηκε επενδυτής ελληνικών συμφερόντων, που θα την απογειώσει, διότι είναι άνθρωπος του χώρου, στηρίζοντας την ανάπτυξη των κρητικών προϊόντων στον τόπο μας».

Η κατ’ αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε, διασφαλίζει την ανασυγκρότηση της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία και την εξωστρέφεια της επιχείρησης. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι κοινό στόχο αποτελεί η ανάδειξη των χανιώτικων προϊόντων και η δυναμικότερη τοποθέτηση τους στις ελληνικές και διεθνείς αγορές.

Δέσμευση όλων είναι ότι η Αφοί Χιωτάκη ΑΒΕΕ θα παραμείνει μια χανιώτικη επιχείρηση και αυτό διασφαλίζεται με την συνέχιση της ενεργητικής συμμετοχής της οικογένειας Χιωτάκη, αλλά και την εκπροσώπηση της νέας μετόχου από χανιώτες συνεργάτες. Η τράπεζα Χανίων με την εν μέρει αποχώρηση της από το μετοχικό σχήμα και την μεταβίβαση ποσοστού στον όμιλο Impala Invest BV, συμβάλει στην δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την άμεση ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδίου της χανιώτικης εταιρείας.

Impala Invest BV


Η Impala Invest BV είναι ολλανδική εταιρεία, που εκπροσωπεί ελληνικά συμφέροντα και δραστηριοποιείται στον χώρο παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων, πρωτίστως στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητές της είναι η παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων και φρέσκων προϊόντων ζύμης. Το τελευταίο διάστημα η Impala Invest BV έχει τοποθετηθεί και στην αγορά της Ελλάδας, μεταξύ άλλων εξαγοράζοντας την αλλαντοβιομηχανία Λακωνική Τροφίμων ΑΕ του Παναγιώτη Νίκα.

Πως ξεκίνησε η εταιρία Χιωτάκης

Η εταιρεία Χιωτάκης ξεκίνησε ως ένα μικρό αρτοποιείο το 1982. Το 1995 δημιουργήθηκε στις Κορακιές Ακρωτηρίου το πρώτο εργοστάσιο προϊόντων ζύμης στην Κρήτη. Από τη δεκαετία του ’90 μπήκε δυναμικά στον τομέα της κατεψυγμένης ζύμης.

Απέκτησε εξειδίκευση στη σφολιάτα και το κρουασάν. Εξελίχθηκε σταδιακά, αυτοματοποιώντας την παραγωγή και έως σήμερα έχει καταφέρει να είναι η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις στο νησί.

Ο επαγγελματισμός που τη διακρίνει, η υψηλή ποιότητα και η μεγάλη ποικιλία προϊόντων είναι οι αρετές που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Προτεραιότητα της επιχείρησης είναι η διασφάλιση της άριστης ποιότητας των προϊόντων της γι’ αυτό και διενεργεί συνεχείς και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. Η εταιρεία εφαρμόζει σύστημα HACCP και είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 για τη διαχείριση ποιότητας και ISO 22000 για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων. makeleio.gr


Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

loading…Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.