Μεγάλα είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται στις αεροπορικές εταιρείες με ακυρώσεις εισιτηρίων ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στις ξενοδοχειακές μονάδες που βλέπουν τις κρατήσεις τους να ακυρώνονται η μια μετά την άλλη.

Η AEGEAN, σε σημερινή της ανακοίνωση, επεκτείνει τη δυνατότητα επανέκδοσης, χωρίς τη χρέωση αλλαγής που ήδη εφαρμόζει, τόσο για τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί όσο και για τα νέα, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στους επιβάτες της.

Ειδικότερα, όσοι επιβάτες κατέχουν εισιτήρια που έχουν εκδοθεί έως και τις 9 Μαρτίου 2020 προς οποιοδήποτε προορισμό του δικτύου της, με ημερομηνία ταξιδιού έως και 30 Απριλίου, έχουν τη δυνατότητα να μεταθέσουν το εισιτήριο τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία (μέχρι 20 Οκτωβρίου 2020), χωρίς rebooking fees.

Επιπλέον, προκειμένου να διευκολύνει τους επιβάτες της να σχεδιάσουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα ταξίδια τους, προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν αλλαγής (χωρίς rebooking fees) για όλα τα εισιτήρια της κατηγορίας ναύλου “GoLight” που θα εκδοθούν από, σήμερα (Τρίτη 10 Μαρτίου) έως και τις 31 Μαρτίου, με ημερομηνία ταξιδιού μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές για εισιτήρια που έχουν εκδοθεί απευθείας από την AEGEAN, πραγματοποιούνται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 24ωρης λειτουργίας στο τηλ. 801 11 20000, 210 626 1000, ενώ για τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, οι επιβάτες πρέπει να επικοινωνήσουν με τα σημεία πώλησης.

Τι ισχύει για την Lufthansa

Και ενώ ο Ομιλος Lufthansa έχει ακυρώσει για το Μάρτιο 7.100 ευρωπαϊκές πτήσεις, έχει ανακοινώσει ευελιξία για επανέκδοση εισιτηρίων για τις αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου (Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Air Dolomiti), η οποία εφαρμόζεται τόσο σε υπάρχουσες όσο και σε μελλοντικές εκδόσεις εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, σ’ ότι αφορά μελλοντικές κρατήσεις, με άμεση ισχύ και έως τις 31 Μαρτίου 2020, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου θα άρουν τις χρεώσεις επανέκδοσης για όλες τις πτήσεις που θα εκδοθούν σε όλο τον κόσμο και θα προσφέρουν μια επανέκδοση δωρεάν, ανεξάρτητα από την κατάσταση της πτήσης που εκδόθηκε αρχικά. Οι επιβάτες μπορούν στο μέλλον να επανεκδίδουν τα εισιτήρια με νέα ημερομηνία έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, χωρίς κάποια χρέωση.

Η νέα πολιτική για υπάρχουσες κρατήσεις θα εφαρμοστεί παγκόσμια για όλα τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί πριν τις 05 Μαρτίου και με ημερομηνία ταξιδιού έως και τις 30 Απριλίου 2020. Οι επιβάτες μπορούν να επανεκδίδουν τα εισιτήριά τους με νέα ημερομηνία έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 χωρίς καμία χρέωση, ανεξάρτητα από την κατάσταση της πτήσης που εκδόθηκε αρχικά.

Ωστόσο, για τις παραπάνω δυο πολιτικές, ο Ομιλος Lufthansa διευκρινίζει ότι τα αεροδρόμια αναχώρησης και προορισμού θα πρέπει να είναι ίδια. Αν ο αρχικός ναύλος δεν είναι πλέον διαθέσιμος, θα πρέπει να πληρωθεί η διαφορά και η επανέκδοση πρέπει να γίνει πριν από την αρχική ημερομηνία ταξιδιού.

Παρέμβαση ΗΑΤΤΑ

Στο πλαίσιο των προσπαθειών διαχείρισης των συνεπειών εξάπλωσης του κοροναϊού COVID-19, ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) καταγράφει συντεταγμένες θέσεις για κλαδικά αιτήματα προς την πολιτεία προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται.

«Θεωρούμε ότι η μη επιβολή ακυρωτικών από οποιονδήποτε στην αλυσίδα του τουρισμού (ξενοδοχεία, αεροπορικές / ακτοπλοϊκές εταιρείες) μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, επιβάλλεται για τον περιορισμό των απωλειών που προκαλούνται» επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, μεταξύ άλλων, προτείνει στα μέλη της, να τηρήσουν τις ισορροπίες και όσον άφορα τις ακυρώσεις και επιστροφές χρημάτων για τις αεροπορικές εταιρείες να ακολουθήσουν την πολιτική ακυρώσεων των ίδιων των αεροπορικών εταιρειών, επιστροφές χρημάτων να γίνονται μόνον εφόσον και όταν έχουν πιστωθεί από την αεροπορική εταιρεία ενώ σ’ ότι αφορά τα ξενοδοχεία και τις μεταφορές να τηρούν την πολιτική ακυρώσεων των ξενοδοχείων ή των μεταφορέων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Αποκάλυψη – «βόμβα» καθηγητή Ιατρικής για τρία από τα κρούσματα στην Αττική

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.