Τι θα γίνει όταν θα φτάσει στην Ελλάδα η νέα υποπαραλλαγή;

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε το πρωί της Δευτέρας 15/08 στον ΣΚΑΪ. Και εφησύχασε λέγοντας πως μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας θα είναι καλή, τονίζοντας ότι σημαντικό είναι να μην πιεστεί το σύστημα υγείας. «Τα πράγματα αυτές τις ημέρες είναι καλύτερα και αυτό φαίνεται από το σύστημα Υγείας. Εδώ και 15 ημέρες και οι απλές κλίνες είναι λιγότερες και οι κλίνες στις ΜΕΘ είναι διαχειρίσιμες», σημείωσε η γιατρός.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «Αυτό που μας ανησυχεί η νέα παραλλαγή που δεν έχει έρθει ακόμη στη χώρα μας, γιατί σε εμάς έρχονται περίπου τρεις μήνες μετά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν κρούσματα από αυτή την υποπαραλλαγή λόγω του τουρισμού και των διακοπών. Υπολογίστε τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη που σημαίνει πως το peak θα φανεί στις αρχές του Οκτωβρίου», κάνοντας λόγο για μια νέα υποπαραλλαγή, η οποία λόγω τουρισμού απειλεί και τη χώρα μας.

Μάλιστα η κα. Παγώνη ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπομετάλλαξη με την ονομασία «Κένταυρος» είναι πιο βαριά. «Η μετάλλαξη Κένταυρος είναι πολύ μολυσματική. Και τα συμπτώματα δεν είναι απλά. Κάνει πολύ υψηλούς πυρετούς, κάνε έντονο βήχα που διαρκεί αρκετές μέρες», τονίζοντας τη σημαντικότητα των selftest, μόλις επιστρέψουν από τις διακοπές.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.