koulourakia me gefsi tsourekaki

Κουλουράκια με γεύση τσουρεκάκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 800-900 γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη (αν μας αρέσουν πιο γλυκά 280)
  • 300 γρ βούτυρο
  • 150 γρ λάδι
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1/3 της κούπας φρέσκο γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας εβαπορέ
  • 1 και μισό κ.γλυκού μαχλέπι σε σκόνη
  • 1 κ.γλυκού μαστίχα σε σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κρόκος για να αλείψουμε

Πώς το κάνουμε:

1) Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά
Βήμα 2

2) και μετά προσθέτουμε το λάδι.
3) Επειτα προσθέτουμε τα αβγά και το γάλα
Βήμα 4

4) και τέλος τα αρωματικά.
Βήμα 5


5) Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη που δεν κολλάει.
6) Πλάθουμε όπως θέλουμε, τα περνάμε με τον κρόκο αραιωμένο με νερό
7) και ψήνουμε στους 165°C
8) μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα! Δεν έχουν μυστικά!

Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα – βήμα. sintagespareas.gr


Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

loading…



Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.