
LaLiga: Η Ρεάλ Σοσιεδάδ κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία της το Copa del Rey, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το καθήκον της στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν ήταν η θριαμβεύτρια στον μεγάλο -βάσκικο- τελικό του κυπέλλου Ισπανίας για την αγωνιστική περίοδο 2019/20, καθώς νίκησε 1-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Estadio de La Cartuja» της Σεβίλλης.
Αυτό ήταν το τρίτο συνολικά τρόπαιο της Σοσιεδάδ και πρώτο μετά από 34 χρόνια, ενώ ο Νταβίντ Σίλβα κατέκτησε τον 20ό τίτλο της καριέρας του. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την αρχικώς ορισθείσα ημερομηνία του τελικού (18/4/2020), η ιστορική, πρώτη μονομαχία των «αιωνίων» αντιπάλων της Χώρας των Βάσκων σε τελικό του Copa del Rey, κρίθηκε στις… λεπτομέρειες. Και στη μεγαλύτερη θέληση που έδειξαν οι παίκτες του Αλγκουαθίλ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.
Για το πρωτάθλημα, η Ρεάλ Μαδρίτης, λίγες ημέρες πριν το πρώτο ματς με τη Λίβερπουλ, έπαιξε όσο χρειάστηκε και νίκησε 2-0 την Έιμπαρ. Να θυμίσουμε ότι για «βασίλισσα» ακολουθεί «διαβολοβδομάδα», καθώς την Τρίτη παίζει με τους «κόκκινους» και στη συνέχεια ακολουθεί το «clasico» με την Μπαρτσελόνα. Η Βιγιαρεάλ έκανε εντυπωσιακό πέρασμα (3-0) από την έδρα της Γρανάδα και πραγματοποίησε ένα ακόμη βήμα για έξοδο στην Ευρώπη, ενώ στη «λευκή» ισοπαλία έμειναν Οσασούνα και Χετάφε.
Γρανάδα-Βιγιαρεάλ 0-3 (9′ πεν., 18′, 60′ πεν. Μορένο)
Ρεάλ Μαδρίτης-Εϊμπαρ 2-0 41′ Ασένσιο, 73′ Μπενζεμά)
Οσασούνα-Χετάφε 0-0
Λεβάντε-Ουέσκα 0-2 (15′, 54′ Μιρ)