Λαζάνια Αλ φόρνο

Τι χρειαζόμαστε:


  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/3 κούπας κρασί άσπρο
  • αλάτι,πιπέρι
  • 800γρ. ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
  • 400γρ. χυμό ντομάτας
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 1/2 κούπας γάλα ζεστό
  • 100γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πακέτο λαζάνια (500γρ.)
  • 400γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

    Πώς το κάνουμε:

    1. Σε μία κατσαρόλα ζεστένετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο να μαραθούν.
    2. Προσθέτετε τον κιμά και σοτέρετε τον ανακατεύοντας ώσπου να φύγουν τα υγρά του.
    3. Προσθέτετε το κρασί και το πιπέρι και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
    4. Ρίξτε την ντομάτα, σκεπάστε και σιγοβράστε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Αφήστε την να κρυώσει.
    5. Στο μεταξύ λιώστε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι 1 λεπτό.
    6. Προσθέστε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και σιγοβράζετε ώσπου να πήξει η μπεσαμέλ.
    7. Προσθέστε το έμενταλ και την παρμεζάνα,ανακατέψτε λίγο πάνω στη φωτιά, να λιώσουν τα τυριά και κατεβάστε.
    8. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε μπόλικο νερό, αλάτι και 3 κουταλιές λάδι να βράσει.
    9. Ρίξτε τα λαζάνια σε δόσεις και ζεματίστε τα 4 λεπτά.
    10. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε μια άλλη κατσαρόλα με κρύο νερό να κρυώσουν λίγο.
    11. Στραγγίστε κι ακουμπήστε τα σε βαμβακερές πετσέτες να στεγνώσουν.
    12. Σε ένα πυράντοχο σκεύος 35Χ40εκ. στρώστε πέντε στρώσεις λαζάνια εναλλάσοντας τα με τις ίδιες στρώσεις σάλτσας,κιμά,μπεσαμέλ και μοτσαρέλας.
    13. Ψήστε τα λαζάνια στους 180 βαθμούς περίπου 35 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
    14. Αφήστε τα να σταθούν 5 λεπτά πριν τα κόψετε για να τα σερβίρετε.

      ίγα μυστικά ακόμα

      Στην κατσαρόλα τα λαζάνια δεν τα αφήνω μόνο 4 λεπτά τα αφήνω λίγο παραπάνω. Οι στρώσεις δεν βγαίνουν απαραίτητα 5 μπορεί να είναι ή πιο πολλές ή πιο λίγες αναλόγως πόσο κιμά,σάλτσα,μπεσαμέλ και μοτσαρέλα θέλεις να βάλεις.


Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
loading…