Φωτιά ΤΩΡΑ: Δραματική είναι η κατάσταση στη χώρα μας για ακόμα ένα 24ωρο, με τη φωτιά στην Εύβοια να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Έναν εφιάλτη δίχως τέλος ζουν για ακόμα μία ημέρα οι κάτοικοι της Εύβοιας, οι οποίοι βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα. Τα ξημερώματα της Κυριακής (8/8), δόθηκε εντολή για εκκένωση στα χωριά Ελληνικά, Γούβες, η Γερακιού, Αγριοβότανο και Άγιος Νικόλαος.

Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Γούβες. Ένα πύρινο μέτωπο κατεβαίνει από Αγδίνες προς Γούβες και το άλλο προς τις περιοχές Γερακιού – Γαλατσώνα οι οποίες έχουν εκκενωθεί. Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν να φτάσουν τα πυροσβεστικά στην περιοχή Γαλατσώνα-Γερακιού-Γούβες-Αρτεμίσιο λίγο πριν οι φλόγες μπουν στο Πευκί. Στην παραλία του Αγίου Νικολάου οι φλόγες πλησιάζουν στη θάλασσα. Στις Αγδίνες τα μέτωπα είναι σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια. Τέσσερα χιλιόμετρα πριν από την Ιστιαία χωματουργικά μηχανήματα ανοίγουν αντιπυρική ζώνη για να σώσουν την πόλη.

Την ίδια στιγμή, το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτο στην περιοχή της Γορτυνίας, στη βορειοδυτική Αρκαδία.

Στη Βορειοανατολική Αττική δεν υπάρχει κάποια ενεργή εστία που να προβληματίζει την Πυροσβεστική, ωστόσο η φωτιά δεν είναι σε καμία περίπτωση υπό έλεγχο. Οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν όλη τη νύχτα προκειμένου να μην υπάρξει νέο πρόβλημα, ενώ εκτός των περιπολιών των της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται στα πυροφυλάκια της Πεντέλης και της Πάρνηθας, έτσι ώστε αν υπάρξει αναζωπύρωση να εντοπιστεί άμεσα.

Τις ψυχικές αντοχές τους μετρούν και οι κάτοικοι της Νεμούτας στην Ηλεία, οι οποίοι βλέπουν από το πρωί του Σαββάτου το χωριό τους να περικυκλώνεται από την πύρινη λαίλαπα, η οποία έχει κάψει περιουσίες και σπίτια.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές στην Ελλάδα

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.