Προτείνει στη Μέκκα του Κινηματογράφου να της μεταφέρει την τεχνογνωσία της

Καθώς το Χόλιγουντ προσπαθεί να βρει τον τρόπο για να ξεκινήσουν και πάλι οι παραγωγές ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στην εποχή του κοροναϊού, ένας τομέας εμφανίζεται καλύτερα προετοιμασμένος σε σχέση με άλλους για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις.

Η βιομηχανία του πορνό στο Λος Άντζελες έχει επινοήσει το δικό της σύστημα εξετάσεων και μια βάση δεδομένων από την περίοδο του 1990 για να προστατεύονται οι ηθοποιοί στη διάρκεια της επιδημίας του HIV/AIDS. Σήμερα χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα για να αναπτύξει πρωτόκολλα, ώστε να είναι εφικτή η παραγωγή ταινιών πορνό την περίοδο αυτή της πανδημίας.

«Όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά να μιλάμε για την COVID, νιώθαμε πολύ καλά προετοιμασμένοι, γιατί έχουμε εμπειρία στη διενέργεια εξετάσεων στον χώρο μας, καθώς και στην ιχνηλάτηση των επαφών και στην διακοπή της παραγωγής», λέει ο Μάικ Στάμπιλε, ο εκπρόσωπος της ένωσης Free Speech Coalition, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην αμερικανική βιομηχανία των ταινιών πορνό. «Αυτός είναι προφανώς ένας διαφορετικός τύπος ιού, είναι ένας διαφορετικός τύπος απειλής, αλλά γενικά καταλάβαμε με ποιόν τρόπο έπρεπε να εργαστούμε και τι έπρεπε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας», είπε ο ίδιος.

Τα πρωτόκολλα ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στο τέλος της περιόδου του 1990, όταν ένας ηθοποιός ταινιών πορνό παρουσίασε πλαστά αποτελέσματα της εξέτασης για τον HIV και μόλυνε πολλούς συναδέλφους του. Η πρώην πορνοστάρ και νυν σεξολόγος Σάρον Μίτσελ έχει ιδρύσει μια κλινική, στην οποία πλέον οι ηθοποιοί ταινιών πορνό υποχρεούνται να εξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων μεταφέρονται σε μια βάση δεδομένων, από την οποία ενημερώνονται οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες, για το ποιος ηθοποιός είναι υγιής και επομένως διαθέσιμος να εργαστεί.

Όπως εξηγεί ο Στάμπιλε, ο κοροναϊός ο οποίος μεταδίδεται ευκολότερα, συνιστά ένα πιο σύνθετο πρόβλημα, αλλά η βιομηχανία του πορνό είναι ανοιχτή για συνεργασία με τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ με τα οποία μπορεί να μοιραστεί την τεχνογνωσία της. «Οι προκλήσεις για τον χώρο του αθλητισμού, για το Χόλιγουντ και για την βιομηχανία του πορνό είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά στην πραγματικότητα μπορούμε να διδαχτούμε ο ένας από τον άλλον», είπε.

Τα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, τα τηλεοπτικά δίκτυα και ενώσεις που εκπροσωπούν τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες εξετάζουν εδώ και εβδομάδες τρόπους για την επανέναρξη των παραγωγών που όμως θα παρέχουν ταυτόχρονα προστασία σε όλους τους συμμετέχοντες, από τους ηθοποιούς και τις μακιγιέζ ως τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά συνεργεία.

Ανάμεσα στις ιδέες που εξετάζονται, είναι να μπαίνουν σε καραντίνα όλα τα μέλη του συνεργείου για το διάστημα των γυρισμάτων, να υπάρχει η παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα γυρίσματα, να λαμβάνεται η θερμοκρασία σώματος των συντελεστών κάθε 12 ώρες και να αντικατασταθούν οι κομπάρσοι και οι σκηνές με πολυκοσμία από πλάνα που θα γυρίζονται με υπολογιστή, σύμφωνα με έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και με πηγές της βιομηχανίας.

Τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά γυρίσματα στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και σε χώρες όπως η Ισλανδία, η Δανία και η Τσεχία, όπου γυρίζονται πολλές ταινίες του Χόλιγουντ, αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις κινηματογραφικές επιτροπές των χωρών αυτών. Αλλά παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και με το πόσο διατεθειμένοι θα είναι να ταξιδέψουν ηθοποιοί και σκηνοθέτες, δεδομένου ότι σε κάποιες χώρες η πανδημία του κοροναϊού βρίσκεται ακόμη σε έξαρση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Σχετικά Tags

κοροναϊός πορνό Χόλιγουντ

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *