Μηλόπιτα αρωματική
Περιγραφή
Εχω δοκιμάσει πολλές μηλόπιτες αλλά σαν κι αυτήν καμιά!
Τι χρειαζόμαστε:
- 125 γρ μαργαρίνη
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 μήλα μεγαλούτσικα
- 4 αυγά (χώρια κρόκους – χώρια ασπράδια)
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι baking
- ξύσμα πορτοκαλιού
- χυμός ενός πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- κανέλα τριμμένη
- 3-4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή πορτοκάλι
- καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή φουντούκι
- ελάχιστο αλάτι
- λίγη άχνη
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε το βούτυρο σε ταψί και ρίχνουμε στο φούρνο, ο οποίος προθερμαίνεται στους 180° για να λιώσει.
- Εν τω μεταξύ, όση ώρα λιώνει το βούτυρο, κόβουμε τα μήλα σε μισοφέγγαρα. Οταν λιώσει το βούτυρο στρώνουμε τα μισά μήλα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τη μαρμελάδα σε μικρές – μικρές κουταλιές, σε διάφορα σημεία (να πάει παντού) και από πάνω πασπαλίζουμε με αμύγδαλο ή φουντούκι.
- Βάζουμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά, μέχρι ν” ασπρίσουν και ρίχνουμε σταδιακά το χυμό ενός πορτοκαλιού.
- Σ” άλλο μπολ χτυπάμε τ” ασπράδια με το αλάτι και λίγη ζάχαρη ώστε να γίνουν μαρέγκα.
- Ενώνουμε και τα δυο υλικά και προσθέτουμε τ” αλεύρι και το μπέικιν, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις (από κάτω προς τα πάνω), ώστε να μη φύγει ο αέρας.
- Απλώνουμε τα 2/3 του χυλού στα μήλα. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση μήλα με κανέλα και από πάνω, τον υπόλοιπο χυλό ισιώνοντάς τον να πάει παντού.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 180° για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να χλιαρίνει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με άχνη.
Καλή επιτυχία!
Εδώ σχολιάζεις εσύ
Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
loading…