Υπάρχουν μωρά που κοιμούνται πολλές ώρες, προς μεγάλη ευτυχία των γονιών τους, όμως δεν είναι ο κανόνας. 

Νεογέννητο ως 2 μηνών

Τους πρώτους μήνες, τα μωρά κοιμούνται συνεχώς και ξυπνούν καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου για να φάνε. Στις πρώτες εβδομάδες, ενδέχεται να ξυπνάει έως και 10-12 φορές την ημέρα.

Συνήθως το πρόγραμμα το νεογέννητου είναι κυλιόμενο: 1-2 ώρες ύπνο και 1-2 ώρες φαγητό και άλλαγμα πάνας. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μήνα, ο ύπνος του μωρού μπορεί να ξεπεράσει τις 2 ώρες . Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο περισσότερες ώρες κοιμάται στη διάρκεια της ημέρας, τόσο λιγότερο μπορεί να τρώει με αποτέλεσμα να πεινάει πιο πολύ τη νύχτα.

Βραδινός ύπνος

Κατά μέσο όρο ένα νεογέννητο κοιμάται το βράδυ έως 4 ώρες τον πρώτο μήνα και 4-8 ώρες σε ηλικία 2 μηνών.

Μωρό 2 έως 4 μηνών

Τα περισσότερα μωρά σε αυτήν την ηλικία ξυπνούν περίπου στις 6 π.μ. και κοιμούνται στη διάρκεια της ημέρας από 4 έως 8 ώρες .Ο νυχτερινός ύπνος αλλάζει αρκετά , με το μωρό σας να κοιμάται γύρω στις 9 μ.μ. Ο μεγαλύτερος αδιάλειπτος ύπνος είναι συνήθως περίπου 5-8 ώρες (μερικά μωρά μπορεί να κοιμούνται ακόμη περισσότερο).Επίσης, σε ηλικία 2-3 μηνών, το μωρό σας μπορεί να αρχίσει να τρομάζει περισσότερο και να ξυπνά πολλές φορές τη νύχτα.

Μωρό 4 έως 12 μηνών

Πλέον τα μωρά κουράζονται περισσότερο και δεν κοιμούνται αρκετές ώρες στη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, ο νυχτερινός ύπνος ξεκινά περίπου στις 6- 8μμ ή 7-9 μμ και πλέον μπορεί να κοιμηθεί χωρίς διαλείμματα έως 7-10 ώρες τη νύχτα!

Πηγή:happiestbaby.comSource link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.