moscharaki kokkinisto pentanostimo

Mοσχαράκι κοκκινιστό πεντανόστιμο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (ποντίκι)
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • μια πρέζα κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

    Πώς το κάνουμε:

    Βήμα 1

    1) Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει ελαφρώς τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι.
    Βήμα 2

    2) Όταν ασπρίσει από όλες τις πλευρές,προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε κι αυτό.
    Βήμα 3


    3) Έπειτα ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τη ντομάτα.
    Βήμα 4

    4) Ρίχνουμε νεράκι και λίγο ακόμα λαδάκι,αν θέλουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
    Βήμα 5

    5) Αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 με 2 ώρες σίγουρα. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειάζεται κι άλλο νερό.
    Βήμα 6

    6) Αν το μαγειρέψετε στη χύτρα σίγουρα ο χρόνος θα είναι λιγότερος

    Λίγα μυστικά ακόμα

    • Για να μην ξινίζει η ντομάτα, ανοίξτε τη στη μέση και βάλτε ένα κουταλάκι ζάχαρη στο εσωτερικό. Ξανακλείστε την και αφήστε τη στο ψυγείο όλο το βράδυ.
    • Το φαγητό αυτό ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας! Καλή επιτυχία… αν και είναι σίγουρη!


Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
loading…