Mοσχαράκι κοκκινιστό πεντανόστιμο
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (ποντίκι)
- 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
- 3 φύλλα δάφνης
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
- σάλτσα ντομάτας
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- μια πρέζα κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
1) Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει ελαφρώς τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι.2) Όταν ασπρίσει από όλες τις πλευρές,προσθέτουμε και το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε κι αυτό.
3) Έπειτα ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τη ντομάτα.4) Ρίχνουμε νεράκι και λίγο ακόμα λαδάκι,αν θέλουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.5) Αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 με 2 ώρες σίγουρα. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειάζεται κι άλλο νερό.6) Αν το μαγειρέψετε στη χύτρα σίγουρα ο χρόνος θα είναι λιγότεροςΛίγα μυστικά ακόμα
- Για να μην ξινίζει η ντομάτα, ανοίξτε τη στη μέση και βάλτε ένα κουταλάκι ζάχαρη στο εσωτερικό. Ξανακλείστε την και αφήστε τη στο ψυγείο όλο το βράδυ.
- Το φαγητό αυτό ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας! Καλή επιτυχία… αν και είναι σίγουρη!
Εδώ σχολιάζεις εσύ
Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
loading…