Παντζαροσαλάτα


Τι χρειαζόμαστε:

  • 5-6 παντζάρια
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. καρυδόψιχα
  • Λίγο λάδι – ξύδι
  • Αλάτι

    Πώς το κάνουμε:

    1. Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε.
    2. Λειώνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
    3. Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε αλάτι, λάδι (περίπου 2 κουταλιές) και ξύδι και τα βάζουμε στο γιαούρτι ανακατεύοντας να πάνε παντού.
    4. Περνάμε από το multi την καρυδόψιχα ώστε να γίνει τρίμμα χωρίς να λειώσει και προσθέτουμε στη σαλάτα.
    5. Τοποθετούμε τη σαλάτα σε γυάλινο μπολ και γαρνίρουμε με μερικά κυβάκια παντζαριού που έχουμε κρατήσει και μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού.

      Λίγα μυστικά ακόμα

      Η ποσότητα του σκόρδου διαφέρει ανάλογα με το πόσο απαλή ή καυτερή θέλουμε να γίνει η σαλάτα μας.

      Το ανακάτεμα του γιαουρτιού με τα κυβάκια παντζαριού γίνεται απαλά ώστε να μην λειώσουν.

      Διαβάστε περισότερο: Παντζαροσαλάτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/pantzarosalata.html#ixzz3yjWuOI6C


Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
loading…