Παντζαροσαλάτα
Τι χρειαζόμαστε:
- 5-6 παντζάρια
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 250 γρ. καρυδόψιχα
- Λίγο λάδι – ξύδι
- Αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε.
- Λειώνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
- Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε αλάτι, λάδι (περίπου 2 κουταλιές) και ξύδι και τα βάζουμε στο γιαούρτι ανακατεύοντας να πάνε παντού.
- Περνάμε από το multi την καρυδόψιχα ώστε να γίνει τρίμμα χωρίς να λειώσει και προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Τοποθετούμε τη σαλάτα σε γυάλινο μπολ και γαρνίρουμε με μερικά κυβάκια παντζαριού που έχουμε κρατήσει και μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα του σκόρδου διαφέρει ανάλογα με το πόσο απαλή ή καυτερή θέλουμε να γίνει η σαλάτα μας.
Το ανακάτεμα του γιαουρτιού με τα κυβάκια παντζαριού γίνεται απαλά ώστε να μην λειώσουν.Διαβάστε περισότερο: Παντζαροσαλάτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/pantzarosalata.html#ixzz3yjWuOI6C
Εδώ σχολιάζεις εσύ
Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
loading…