Πάστα Φλώρα


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κιλό μαρμελάδα της επιλογής σας

    Πώς το κάνουμε:

    1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν’ ασπρίσει και να αφρατέψει.
    2. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ.
    3. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα και ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
    4. Στρώστε τα 2/3 της ζύμης στο σκεύος καλύπτοντας τα τοιχώματα.
    5. Απλώστε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια.
    6. Ψήστε την τάρτα στους 175 C για 30′-35′.


Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
loading…