Βάλε την ψησταριά να καίει, φτιάχνουμε πίτσα

Η σπιτική η πίτσα θα είναι πάντα καλύτερη από κάθε έτοιμη. Αλλά με τέτοιες όμορφες θερμοκρασίες, ποιος ανοίγει φούρνο στο σπίτι; Κανείς!
Βγες στο μπάρμπεκιου λοιπόν και ψήσε την πιο νόστιμη πίτσα στα κάρβουνα ή στο γκάζι αν έχεις ψηστιέρα γκαζιού. Είναι και ωραίος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις εκείνο το αλεύρι και την ξηρή μαγιά που προμηθεύτηκες τον Μάρτιο στον πανικό του covid19.

Τι χρειάζεσαι; Αλεύρι, νερό, αλάτι και μαγιά και λίγη ζάχαρη με λαδάκι. Προσέχεις η ζύμη σου να είναι σφιχτή και όμορφη για να μην χάσεις τη μισή στη σχάρα και την θες και παχουλή όσο το πάχος του δαχτύλου σου.

Μυστικό πρώτο: Η πίτσα στα κάρβουνα παίρνει μπόλικη θερμοκρασία άμεσα, οπότε μην φτιάξεις ανεβασματάκια στα πλαϊνά της ζύμης γιατί δεν θα προλάβουν να φουσκώσουν. Πρόσεξε το σχήμα να είναι στρογγυλό και μικρό για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Η συνέχεια στο Queen.gr



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *