Στο επιχειρησιακό σχέδιο του λεκανοπέδιου Αττικής μπαίνουν από σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 300 κλίνες Covid από μεγάλες κλινικές του ιδιωτικού τομέα

Από σήμερα, «το Κέντρο επιχειρήσεων στην Αθήνα θα μπορεί να στέλνει ασθενείς με Covid στα ιδιωτικά νοσοκομεία που έχουν προσφέρει αυτές τις 300 κλίνες», όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο OPEN, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Η ανακοίνωση αυτή δίνει «ανάσα» στη μάχη της πανδημίας καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό λόγω της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

Ο κ. Κωτσιόπουλος, πρόσθεσε επίσης ότι «οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα».

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείο Υγείας, το ΕΣΥ πιέζεται πολύ και στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, από την μεγάλη αύξηση των εισαγωγών και θα χρειαστεί απλές κλίνες. Ευτυχώς συμπλήρωσε «δεν έχουμε δει μεγάλη αύξηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όμως είμαστε σε εγρήγορση εάν χρειαστεί να παρέμβουμε».

Ο κ. Κωτσιόπουλος έκανε επίσης αναφορά και για τον σχεδιασμό που έχει γίνει από το καλοκαίρι σε σχέση με τις νοσηλείες των παιδιών. «Ευτυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δει αύξηση, ούτε με την μετάλλαξη Δέλτα, ούτε με την Όμικρον», για την οποία, όπως είπε, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε. «Παρακολουθούμε, όμως στενά αυτόν τον σκληρό δείκτη των νοσηλειών», είπε και πρόσθεσε ότι στα νοσοκομεία της επικράτειας νοσηλεύονται περίπου 50-70 παιδιά. Συμπλήρωσε ότι ο αριθμός είναι χαμηλός και τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν κάτι σοβαρό, γι’ αυτό εξέρχονται γρήγορα από τα νοσοκομεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στη Φλώρινα: Αγωνία στους κατοίκους – Προβληματισμός σε Λέκκα και Τσελέντη για την περιοχή

Survivor: Αυτός είναι ο τέταρτος υποψήφιος παίκτης προς αποχώρηση

Προσοχή: Ποιοι πρέπει να βάλουν ένα «Σ» στο τζάμι του αυτοκινήτου και γιατί – Το πρόστιμο

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.