
Αυτό δεν σημαίνει ότι τα άτομα που είναι αλλεργικά σε διάφορα τρόφιμα δεν μπορούν να νοσήσουν από COVID-19.
Τα άτομα με τροφικές αλλεργίες μπορεί να έχουν μειωμένη πιθανότητα να μολυνθούν με τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Allergy and Clinical Immunology και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, διαπίστωσε ότι η ύπαρξη μιας αυτοαναφερόμενης και διαγνωσμένης από γιατρό τροφικής αλλεργίας μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στο μισό.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr