Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει σύμφωνα με την ανακοίνωση της EBU

Ο κοροναϊός προκάλεσε την ακύρωση του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision 2020 σκορπώντας απογοήτευση στους Eurofans. Ήταν η πρώτη φορά που η EBU αναγκάστηκε να προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού.

Όμως η EBU θέλησε να προσφέρει, έστω και μέσω πανδημίας, θέαμα ώστε να τους ικανοποιήσει.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Μαΐου στις 21.00, τη μέρα και ώρα δηλαδή που θα προβαλλόταν ο μεγάλος τελικός της Eurovision, θα προβληθεί ένα δίωρο show το οποίο έχει τίτλο: «Eurovision: Europe Shine A Light».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της EBU, το show δεν θα περιλαμβάνει διαγωνιστικό κομμάτι, θα τιμηθούν όμως και τα 41 τραγούδια τα οποία επρόκειτο να διαγωνιστούν, και θα υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις για τους τηλεθεατές.

Το δίωρο show θα παρουσιάσουν οι παρουσιαστές της Eurovision, Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit.

Με το βλέμμα στραμμένο και στη νέα κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως εξαιτίας του κοροναϊου, το «Eurovision: Europe Shine A Light» θα φέρει τους τηλεθεατές κοντά στους 41 καλλιτέχνες που επρόκειτο να διαγωνιστούν μέσα από συνδέσεις. Οι τραγουδιστές θα μιλήσουν τόσο για τα τραγούδια τους όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους λόγω της πανδημίας.

Μια από τις εκπλήξεις που περιμένουν τους τηλεθεατές είναι οι ζωντανές συνδέσεις με καλλιτέχνες οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους κατά το παρελθόν στον διαγωνισμό της Eurovision.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες ενώ η εκπομπή θα μεταδοθεί επίσης στο επίσημο κανάλι της EBU στο YouTube.

Ο Jon Ola Sand, Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού εκ μέρους της EBU, δήλωσε: «Δυστυχώς, δεν θα υπάρξει ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision φέτος. Αντ ‘αυτού, σκοπεύουμε να ενώσουμε την Ευρώπη στις 16 Μαΐου με ένα μοναδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Παροτρύνουμε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν στη Eurovision και τα Μέλη της EBU σε άλλες χώρες, να μεταδώσουν το show στο πνεύμα της ενότητας και της συντροφικότητας».

Σχετικά Tags

κοροναϊός Eurovision 2020

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.