Τούρτα Κωκ
Είναι μία τούρτα που συνδυάζει την κρέμα και το γλάσσο σοκολάτας. Απλές γεύσεις αλλά πολύ αγαπητές. Η όψη της θυμίζει το γνωστό σε όλους μας γλυκάκι κωκ.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 παντεσπάνι βανίλιας χωρισμένο σε δύο πάτους.
σιρόπι:
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα νερό
κρέμα:
- 1 κουτί σαντιγί σε σκόνη
- 2/3 κούπας γάλα φρέσκο κρύο
- 2 φάκελοι κρέμα βανίλια στιγμής
- 3 κούπες γάλα φρέσκο κρύο
γλάσο:
- 5 αυγά χτυπημένα
- 250 γρ μαργαρίνη
- 2 σοκολάτες κουβερτούρες
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
Πώς το κάνουμε:
- Σιγοβράζουμε για 5′ όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί. Με το μισό σιρόπι ραντίζουμε τον ένα πάτο από το παντεσπάνι. Στο μίξερ χτυπάμε καλά- να γίνει σαντιγί- τη σκόνη με το γάλα (2/3 κούπας).
- Με το σύρμα χτυπάμε την βανίλα στιγμής και τις 3 κούπες γάλα να γίνουν κρέμα.
- Ενώνουμε απαλά την κρέμα με τη σαντιγί και την απλώνουμε στο σιροπιασμένο πάτο. Τοποθετούμε από πάνω τον άλλο πάτο, που τον σιροπιάζουμε κι αυτόν με το υπόλοιπο παντεσπάνι.
- Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε όλα τα υλικά για το γλάσο, ίσα- ίσα να ενωθούν. Απλώνουμε πάνω στην τούρτα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει.
Εδώ σχολιάζεις εσύ
Το frappetime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.
loading…
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη. Καλή επιτυχία! sintagespareas.gr