Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες που θα κάνουν σε αυτή τη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, την τρίτη – συμπληρωματική – δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Ποιους αφορά, με ποιες ομάδες πολιτών αναμένεται να συνεχιστεί. 

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες που θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το πρόγραμμα εμβολιασμού με την τρίτη – συμπληρωματική – δόση ξεκινά με 285.000 ανοσοκατεσταλμένους πολίτες.

Μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν στα κινητά τους τηλέφωνα SMS, ώστε να προχωρήσουν στον προγραμματισμό του ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Κατά την επίσημη ενημέρωση της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασαν το πρόγραμμα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία για τη μέχρι σήμερα πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε, πως ξεπεράσαμε τα 11.525.000 εμβόλια, με το 58% του γενικού πληθυσμού (67,6% επί του ενήλικου πληθυσμού) να έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 55% του γενικού πληθυσμού (64,2% στον ενήλικο πληθυσμό) να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στην χορήγηση της τρίτης δόσης σημείωσε, ότι στοχεύει στη «θωράκιση» των ατόμων που λόγω νόσου ή θεραπείας δεν μπόρεσαν να έχουν ικανοποιητική αντισωματική ανταπόκριση μετά από τους βασικούς εμβολιασμούς και παραμένουν ευάλωτοι στη λοίμωξη καθώς και στην υπενθύμιση στο ανοσιακό σύστημα επανενεργοποίησης της ανοσοανταπόκρισης, ούτως ώστε να δημιουργηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων και να αναπληρώσουν τη μείωση με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσει ο εμβολιασμών ατόμων που διαμένουν σε γηροκομεία και ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών.

«Η πρόταση αυτή είναι στην τελική φάση επεξεργασίας της ενώ αξιολογούνται τα δεδομένα για τη συνέχεια κατάταξης των πληθυσμιακών ομάδων που θα εμβολιαστούν με την τρίτη δόση. Η επάρκεια των εμβολίων και η ετοιμότητα του επιχειρησιακού συστήματος θα βοηθήσει στην εφαρμογή του προγράμματος», είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

Υπενθυμίζεται, ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *