«Η ευλογιά των πιθήκων θα έχει μικρότερη διασπορά, με πιο αργή μετάδοση και θα διευκολύνει τη στρατηγική μας στο ατομικό επίπεδο προστασίας», ανέφερε ο κ. Τζανάκης

Για την κατάσταση μετά και την κήρυξη, το Σάββατο 23/7, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ανώτατου επιπέδου συναγερμού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

«Θα έλεγα ότι ίσως καθυστέρησε κιόλας ο ΠΟΥ (…) Είναι ένας κίνδυνος που έπρεπε να σημανθεί. Κυρίως για να αναβαθμιστούν οι φορείς δημόσιας Υγείας των κρατών, προληπτικά» ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ.

«Ο ιός φαίνεται να κολλάει με την επαφή. Επομένως φαίνεται ότι θα σημάνει μια μικρότερη διασπορά, με πιο αργή μετάδοση και διευκολύνει τη στρατηγική μας στο ατομικό επίπεδο προστασίας» είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανάκης.

Ερωτηθείς για την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Αυτή την εβδομάδα ήταν αυτή της κορύφωσης (…) Αυτοί που αρρωσταίνουν είναι πάνω από 80 – 85 ετών. Μπαίνουν στο νοσοκομείο απορρυθμισμένοι από άλλα νοσήματα. Έχουμε μια σχετική αύξηση στους θανάτους, περί τους 35 ανά ημέρα».

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.